Alaçatı’yı nasıl bilirsin? Gürültülü; kalabalık; hıncahınç; sıkışık. Başka? Pahalı; çok çok pahalı; giderek daha da pahalı.
Temmuz-ağustos aylarında gidenler için sabahın ilk ışıklarından önce odaya dönmemenin ya da kumru üstüne kokteyl menüsünün merkez üssü olabilir ama kışın Alaçatı’da olmayı “Akşam caz gecelerine, sinema etkinliklerine, felsefe sohbetlerine katılıyoruz. Sergiler geziyoruz. Seramik, mozaik gibi atölyelerdeyiz. Yoga, meditasyon, handpan dersleri var. Mevsimine göre en taze otların serildiği pazardan alışveriş yapıp, çekişmeli açık arttırmalara sahne olan mezattan balık kapıp, birbirimizin evinde yemekler hazırlıyoruz. İzole bir hayat yaşamıyoruz Alaçatı’da. İhtiyaç duyduğumuz kadar yalnızlık ve doğa, istediğimiz zaman da birlikte burada olmayı paylaşabildiğimiz komün hayat,” diyerek anlatıyor Zeynep (Boneval).
Ebegümeci, radika, şevketi bostanla yapılmış yemek kokuları arasında, rüzgâra karşı, rağmen, onunla birlikte yürüyoruz Alaçatı’da.
Alaçatı'da sonbahar
İÇİNDEKİLER
MAHALLE MAHALLE: Zeynep’le 1995′te henüz otel veya restoran yok, kendi hâlinde bir köyken başlıyoruz Alaçatı’da turlamaya. Atkıları takıp, eldivenleri giyip Çiftlikköy Sahili üzerinden Tokmak Hasan'ın Yeri'ne dönüyoruz. Alaçatı’nın en güzel zamanlarından biri. Ocak başında.
MÜDAVİMİYİM: Yek Lokantası’nın bulunduğu tepeye tırmandığında, tüm Alaçatı’yı kuş bakışı izleyebileceğin noktaya ulaşmanın; kışları Zeytin Tarla, Papazz ve Eflatun’un; balık yemeye köy içindeki Karina’nın.
4 MEVSİM: Kite Plajı'ndan Mersin Limanı’na yürüyeceksin. Her mevsim farklı otlar ve çiçekler karşılayacak seni. Bir başka gün Ilıca Plajı’ndan Yıldız Burnu’na, yolculukta.
Şimdi mahalleni anlatma sırası senin. Mahallende nereleri keşfedelim, müdavimi olduğun yerler nereleri yaz bize, takılalım peşine!
Hazal

SOLİ
Seyahat ve kültür yayını SOLİ, şehirleri ve içindeki farklı kültürel toplulukları araştırmak üzere mahallelere ve mahallelilerin hikâyelerine odaklanıyor.