NASA uyduları, küresel biyoçeşitlilik krizini gözlemliyor


Her gün tertemiz bir ev: Philips HomeRun 7000 Serisi Aqua Islak ve Kuru Robot Süpürge Philips Robot Süpürge 7000 Geç gelen bahar temizlikleri yapıldıysa şimdi sıra her gün tertemiz bir evle karşılaşmakta. Philips Robot Süpürge 7000 siz gelmeden evinizi tertemiz yapmak için hazır. Nedir? Hem süpürüp hem paspas yapma özelliğiyle Philips Robot Süpürge 7000 günlük zemin temizliğinizde en yakın yardımcınız olmaya aday. Evde olun veya olmayın, kendinize ve işlerinize zaman ayırırken robot süpürge sizin yerinize temizler. HomeRun uygulaması: Uygulama üzerinden her bir oda için temizlik rutini oluşturarak robotunuzun evi dilediğiniz şekilde ve zamanda temizlemesini sağlarsınız. Temizliği uzaktan başlatabilir, duraklatabilir ya da durdurabilirsiniz. Kolayca gerçekleştirebileceğiniz robot kurulumu için detayları burada bulabilirsiniz. Neden Philips Robot Süpürge 7000? Tek seferde hem süpürüp hem paspaslayarak üstün ve pratik temizlik sağlar. Emiş gücü seviyesini eco, normal, yüksek ve max şeklinde; paspas ıslaklık seviyesini ise düşük, orta ve yüksek olarak ayarlayabilirsiniz. En ince tozları bile yakalayan ultra güçlü emiş gücüyle patili dostların eve yayılan tüylerine veda edebilirsiniz. 360lazer Navigasyon teknolojisi evi tarayarak harita oluşturur, böylece en hızlı ve verimli rotayı takip ederek en zor yerleri bile temizler. Küçük eşyalar için engel tespiti sayesinde hiçbirine takılmaz. Normal, sessiz ve düşük gürültü çalışma modlarına sahip. Temizlikteki yeni yardımcınızla tanışmak için Philips Robot Süpürge 7000 buradan inceleyebilirsiniz.
Daha fazlasını öğren →

Angst
Her cuma 12.00’de, çevre ve iklim gelişmelerine türler arası eşitlik ilkesini benimseyerek gelişmeleri aktarıyoruz.
İklim değişikliği, biyoçeşitliliğin düşüşünde giderek artan bir rol oynuyor. Çeşitli bilim insanları, hem ekosistem değişikliklerini izlemek hem de kara, okyanus ve tatlısu ekosistemlerinde yaşamı korumak için, NASA uydularından temin edilen verileri kullanıyorlar.
- Güncel durum ne?: Biyoçeşitlilik ve Ekosistem Hizmetleri Üzerine Hükümetlerarası Bilim ve Politika Platformu’nun raporuna göre, yaklaşık bir milyon bitki ve hayvan türünün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu tahmin ediliyor.
- Çözüm var mı?: NASA çalışmaları, uzaktan algılama teknolojilerinin çevreyi ve değişimini daha geniş bir perspektifle görmesine yardımcı olabileceğini ifade ediyor.
- Uydular nasıl çalışıyor?: NASA uyduları, yörüngeden biyoçeşitlilik verilerini toplama rolünü üstleniyorlar. Buna “uzaktan algılama” (remote sensing) deniyor. NASA'nın Biyolojik Çeşitlilik Araştırma Programı için çalışan Woody Turner, uydu görüntülerinin havadan, yerinde (in-situ) veya arazi verileriyle birleştirildiğinde bitki ve hayvanların belirli bir zamanda nerede yaşadığını ve geliştiğini göstermeye yardımcı olduklarını ifade ediyor. Takip, değişikliklerin uzun vadeli gözlemine imkân veriyor.
- Biyoçeşitlilik kaybını yavaşlatmak adına: Uydu teknolojileri gelişmeye devam ederse nesnenin veya organizmanın ışıkla nasıl etkileşime geçtiğinden yola çıkarak belirlenen hiperspektral veriler toplanabilir. Böylece araştırmacılar bir meşe ağacı yaprağının, çam ağacı yaprağından farkının anlayabilir ve özellikle ulaşılması zor, uzak bölgelerde insan faaliyetlerinin ekosistem değişikliğini nasıl etkilediği konusunda eksik bilgiler tamamlanabilir.
Kaydet
Okuma listesine ekle
Paylaş

Angst
Her cuma 12.00’de, çevre ve iklim gelişmelerine türler arası eşitlik ilkesini benimseyerek gelişmeleri aktarıyoruz.
NEREDE YAYIMLANDI?
İhtiyaçlarımızı biyosfere kaldırılamayacak yükler binmeden karşılaştırabilir miyiz?
26 May 2023

YAZARLAR

Angst
Her cuma 12.00’de, çevre ve iklim gelişmelerine türler arası eşitlik ilkesini benimseyerek gelişmeleri aktarıyoruz.
İLGİLİ OKUMALAR