Microsoft ile ilgili hikayeler

• Microsoft’ta DeepSeek yasağı: Microsoft Başkanı Brad Smith, veri güvenliği ve Çin hükümetinin propaganda faaliyetlerine ilişkin endişeler nedeniyle çalışanlarının Çin merkezli yapay zeka şirketi DeepSeek’in uygulamalarını kullanmasını yasakladıklarını açıkladı. Ek olarak: Smith, aynı endişeler nedeniyle DeepSeek uygulamalarını Microsoft’un uygulama mağazasına koymadıklarını dile getirdi. Öte yandan: Microsoft, DeepSeek’in açık kaynaklı yapay zeka modeli R1’ı bu...Devamını Oku

09 May 2025

• Gates'in serveti: Microsoft'un kurucusu Bill Gates, önümüzdeki 20 yıl içinde servetinin yüzde 99'unu bağışlamayı planladığını söyledi. Gates, vakfı aracılığıyla bağış yapmayı hızlandıracağını ve vakfın 2045 yılında faaliyetini sonlandırmayı planladığını söyledi. Ne dedi? Gates, yayımladığı blog yazısında, "Öldüğümde insanlar benim hakkımda çok şey söyleyecek, ama 'zengin öldü' cümlesinin bunlardan biri olmamasında kararlıyım" ifadesini kullandı.

09 May 2025

• Skype'a veda: Microsoft'a ait görüntülü ve sesli iletişim uygulaması Skype, 20 yıllık macerasının ardından 5 Mayıs 2025 itibariyle kullanımdan kaldırıldı. Bir adım geriden: Teams uygulamasına odaklanacaklarını açıklayan Microsoft, Skype'taki kullanıcı verilerinin bu uygulamaya otomatik aktarılacağını duyurmuştu.

08 May 2025

• Bir devir kapandı: Microsoft, 2011 yılında 8,5 milyar dolara satın aldığı video konferans platformu Skype’ı 5 Mayıs itibarıyla kullanıma kapattı. Ayrıntılar: Şirket, Skype’ın internet sitesine “ Hoşçakal Skype, merhaba Teams ” yazısını ekleyerek kullanıcıları kendi video konferans platformu Teams’e geçiş yapmaya davet etti. Kullanıcılar, Teams’e Skype bilgileriyle giriş yaparak bağlantılarına ve sohbetlerine erişebiliyor.

06 May 2025

• Xbox’da ilk çeyrek: Microsoft, yılın ilk çeyreğine ilişkin mali raporunda Xbox’ın Ocak-Mart ayları arasındaki performansını paylaştı. Ayrıntılar: Rapora göre Game Pass abone sayısı, ilk çeyrekte %8 arttı. Donanım satışları ise %6 azaldı. Microsoft CEO’su Satya Nadella, Xbox’ın aylık aktif kullanıcı sayısının 500 milyonu aştığını açıkladı.

06 May 2025

• Skype'a veda: Microsoft, 2011 yılında 8,5 milyar dolara satın aldığı video konferans platformu Skype’ı 5 Mayıs itibarıyla kullanıma kapattı. Ayrıntılar: Şirket, kullanıcıları video konferans platformu Teams’e geçiş yapmaya davet etti. Kullanıcılar, Teams’e Skype bilgileriyle giriş yaparak bağlantılarına ve sohbetlerine erişebiliyor.

05 May 2025

• Microsoft’ta kodlar yapay zekaya emanet: Microsoft CEO’su Satya Nadella, şirket hizmetlerine ilişkin kodların %20-30’unun yapay zeka tarafından yazıldığını açıkladı. Bir adım geriden: Microsoft’un baş teknoloji sorumlusu Kevin Scott, Nisan ayı başında yaptığı bir açıklamada 2030 yılına kadar tüm kodların %95’inin yapay zeka tarafından üretilmesini beklediğine işaret etmişti.

30 Nis 2025

• Recall kullanıma sunuldu: Microsoft, geçen yıl tanıttığı ve çıkışı birkaç kez ertelenen tartışmalı Recall özelliğini Copilot+ bilgisayarlarda yaygın kullanıma sundu. Önemli ayrıntı: Özellik, yalnızca kullanıcı onayıyla aktif hâle getirilebiliyor. Dileyen kullanıcılar, Recall'u tamamen devre dışı bırakabiliyor. Hatırlatma dozu: Geçen yılın Mayıs ayında tanıtılan Recall, cihazda yapılan tüm eylemlerin düzenli aralıklarla ekran görüntüsünü alıyor. Bu sayede kull...Devamını Oku

29 Nis 2025

• LG televizyonlarda bulut tabanlı oyun: Microsoft, seçili ülkelerde LG televizyonlara bulut tabanlı oyun desteği eklediğini duyurdu. Önemli ayrıntı: Kullanıcılar, yeni entegrasyon sayesinde yalnızca Xbox Game Pass Ultimate aboneliği ve uyumlu bir kontrolör kullanarak ekstra bir donanıma ihtiyaç duymadan LG televizyonlarında oyun oynayabiliyor. Bir adım geriden: Microsoft, bulut tabanlı oyun desteğini geçen yıl Samsung cihazlara da getirmişti.

29 Nis 2025

• Kibarlığın maliyeti: OpenAI CEO'su Sam Altman, "lütfen" ve "teşekkür ederim" gibi nazik ifadelerin ChatGPT’nin çalışması sırasında fazladan ciddi bir enerji maliyetine yol açtığını "İyi harcanmış on milyonlarca dolar" sözleriyle açıkladı. Öte yandan: Bazı uzmanlar ise bu tür ifadelerin fayda sağladığını belirtiyor. Microsoft’un tasarım yöneticisi Kurtis Beavers, nazik ifadelerin daha işbirliğine açık ve düşünülmüş yanıtları teşvik ettiğini söylüyor.

21 Nis 2025