Uluslararası Para Fonu ile ilgili hikayeler

EXANTEEXANTE

HİKAYE

Resesyon endişeleri: Almanya ekonomisi alarm veriyor

Avrupa’nın en büyük ekonomisi neredeyse bir yıldır zor günler geçiriyor. Yüksek faiz ve enerji maliyetleri, zayıf yatırımlar, yaşlanan nüfus yapısı, yoğun bürokrasi, rakiplere kıyasla pahalı kalan işgücü maliyetleri ve yüksek vergi oranları bu zorlukların temel sebepleri olarak görülüyor.

Emircan Yaman

·

01 Eki 2024

resesyon-endiseleri-almanya-ekonomisi-alarm-veriyor
• Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, ABD ekonomisindeki enflasyon risklerinin azalmasıyla birlikte, Fed'in faiz indirimine başlamasının uygun olacağını düşündüklerini ifade etti. ➕ Bununla birlikte: Kozack, ABD ekonomisinin güçlü performans gösterdiğini ve enflasyonun hedefe doğru ilerlediğini söylerken, faiz indirimlerinin hızının ekonomik verilere göre ayarlanması gerektiğini de belirtti.

13 Eyl 2024

• Türkiye ekonomisini değerlendiren Uluslararası Para Fonu ( IMF ), 2023 ortasından bu yana ekonomik politikalarda yaşanan dönüşümün, ülkenin genel politika karışımını sıkılaştırarak kriz risklerini önemli ölçüde azalttığını ve güveni artırdığını bildirdi. Bununla birlikte: IMF, enflasyon beklentileri düşmeye devam ettikçe finansal koşulların sıkılaşacağını ancak sıralı enflasyon 2025 sonu hedef aralığıyla tutarlı bir yola doğru düşmeye devam etmezse ek sıkılaştırm...Devamını Oku

29 Ağu 2024

• Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye’yle ilgili 4. Madde Gözden Geçirme Raporu’nu yayımladı. Yayımlanan raporda Türkiye’de yaşanan ekonomik politika değişiminin kriz risklerini azalttığı ve güveni artırdığı ifade edilirken, uygulanan sıkı politikaların iç talebi baskılayarak 2024 yılı ekonomik büyümesini %3,4’e, 2025 yılı büyümesini ise %2,7’ye indireceği tahmin edildi. ➕ Ayrıca: Raporda ayrıca, Türkiye’de uygulanan ‘kademeli sıkılaştırma’ anlayışının aşağı yön...Devamını Oku

29 Ağu 2024

• Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nun Temmuz sayısını " Küresel Ekonomi Zor Bir Durumda " başlığıyla yayımladı. Ayrıntılar: Raporda, küresel ekonomik büyüme tahminini bu yıl için %3,2 olarak korunurken, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme beklentisini %3,1'den %3,6'ya çıkardı. Görüş: IMF Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nun Temmuz sayısında, küresel ekonomide riskleri yönetmek ve büyümeyi korumak için politika bileşiminin fiyat istikr...Devamını Oku

18 Tem 2024

• Uluslararası Para Fonu (IMF) Dünya Ekonomik Görünüm raporunun Temmuz ayı güncellemesini yayımladı. Yayımlanan raporda dünya ekonomisine ilişkin 2024 yılı ekonomik büyüme tahmini %3,2’de sabit bırakılırken; ABD ekonomisine ilişkin beklenti %2,6, Avro Bölgesi’ne ilişkin beklenti %0,9, Çin ekonomisine ilişkin beklenti ise %5,0 seviyesinde belirlendi. 👉🏻 Öte yandan: Raporda Türkiye’ye ilişkin tahminler de açıklandı. Raporda yer alan tahminlere göre IMF, 2024 yılında...Devamını Oku

17 Tem 2024

• IMF , küresel ekonomik büyüme tahminini bu yıl için %3,2 olarak korurken, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme beklentisini %3,1'den %3,6'ya çıkardı. Dahası: ABD için büyüme beklentisinin %2,7'den %2,6'ya düşürüldüğü raporda, Avro Bölgesi için %0,8'den %0,9'a çıkarıldı.

16 Tem 2024

• Uluslararası Para Fonu ( IMF ), yayımladığı " Dengesizlikler Azalıyor " başlıklı Dış Sektör Raporu'nda, 2023 verilerine göre dünyanın en büyük 30 ekonomisinin dış sektör değerlendirmesini yaptı. Ayrıntılar: Raporda, gelişmekte olan piyasalara sermaye akışlarının geçen yıl, 2022'de yaşanan düşük seviyelerden biraz toparlandığını, Çin hariç gelişmekte olan piyasalara net sermaye girişlerinin 110 milyar dolara çıktığı belirtildi.

15 Tem 2024

• Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, ABD’de ekonomik aktivitenin güçlü olduğunu ve ülkede dezenflasyon sürecinin devam ettiğine işaret ederek, "Fed'in verilere dayalı ve ihtiyatlı para politikası yaklaşımını destekliyoruz. Ayrıca Fed'in bu yılın ilerleyen dönemlerinde faiz indirimi yapabilecek konumda olacağını bekliyoruz ve bu değerlendirme geçerliliğini sürdürüyor” dedi.

12 Tem 2024

Hangi ülke yapay zeka devrimine ne kadar hazır?

IMF dijital altyapı, insan sermayesi, işgücü politikaları, inovasyon ve yasal düzenlemeler gibi bir dizi faktörü temel alarak 174 ülkenin ekonomik anlamda yapay zeka devrimine ne kadar hazır olduğunu araştırdı. Endeks, Singapur’un yapay zeka devrimine en hazır ekonomi olduğuna işaret etti.

Doğa Yurduneri

·

01 Tem 2024

hangi-ulke-yapay-zeka-devrimine-ne-kadar-hazir