aposto-logo
TR
TREN
Bültenler
Radyo
Üyelik

Bültenler

Radyo

Aposto Üyelik

Aposto Hakkında

Kategoriler

ByLock ile ilgili hikayeler

15 Temmuz Sonrası Yargılamalar

Hükümetin AİHM kararlarına uyma konusundaki kayıtsızlığı devam ettiği sürece ihlâl kararları gelmeye devam edecektir. Her yeni ihlâl kararı ülkedeki hukuksuzluk algısının yerleşmesi ve kökleşmesi anlamına gelmektedir. Daha da önemlisi, bu durum yargı mekanizmasının adaletli işlemediğinin tescili niteliği taşımaktadır.

Ali Rıza Çoban

·

06 May 2024

• Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ByLock kullandığı için mahkum olan BM yargıcı ve emekli büyükelçi Aydın Sefa Akay'ın başvurusunu haklı bularak Türkiye'nin hak ihlalinde bulunduğuna hükmetti. Ayrıntılar: AİHM, Akay’ın diplomatik dokunulmazlığına aykırı şekilde tutuklanması, konutunun ve üzerinin aranması nedeniyle Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin özgürlük ve güvenlik hakkıyla ilgili 5. ve aile ve özel yaşama saygıyla ilgili 8. maddelerini ihla...Devamını Oku

25 Nis 2024

• Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ByLock kullandığı için mahkum olan BM yargıcı ve emekli büyükelçi Aydın Sefa Akay'ın başvurusunu haklı bularak Türkiye'nin hak ihlalinde bulunduğuna hükmetti. Ayrıntılar: 2017'de yapılan başvurunun sonuçlanması üzerine Türkiye'nin Akay'a 21 bin avro tazminat ödenmesinde karar kılındı.

25 Nis 2024

• Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi , ByLock kullandıkları gerekçesiyle "terör örgütü üyeliği" suçundan yargılanıp çeşitli cezalara mahkum edilmiş bin kişi tarafından "hak ihlali" temelinde Ankara'ya karşı dava açmak için yapılan başvuruları bilgi ve görüş için Türk hükümetine iletti. Detaylar: Başvurucular, haklarındaki mahkumiyet kararlarının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin adil yargılanma hakkıyla ilgili 6. ve kanunsuz ceza olamayacağıyla ilgili 7. maddesini ihlal...Devamını Oku

20 Ara 2023

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Yalçınkaya Kararı

Sözleşmenin ağır ihlâline neden olan uygulamaların sona erdirilmesi için Mahkemenin bu bulgularının devam eden yargılamalarda dikkate alınması, kesinleşmiş kararlar açısından ise yeniden yargılama nedeni kabul edilerek yeniden yargılama yolunun açılması gerekir. Aksi tutum hem mağduriyetleri ağırlaştıracak hem de Türkiye’nin Avrupa Konseyi ve hür dünya ile ilişkilerini daha da bozacaktır. Eğer kararın gereği yerine getirilmezse tüm toplum bunun yaratacağı olumsuz sonuçlardan etkilenecektir.

Ali Rıza Çoban

·

09 Eki 2023

• 15 Temmuz darbe girişimi sırasında FETÖ tarafından kullanılan şifreli haberleşme programı ByLock 'un lisans sahibi David Keynes (Alpaslan Demir) yargılandığı davada ceza almadı. Detay: "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan David Keynes hakkında, örgütün yapısına ilişkin verdiği bilgiler etkin pişmanlık hükümleri kapsamında değerlendirilerek ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi.

08 Eyl 2022

• Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan'ın haberine göre şifreli haberleşme uygulaması ByLock'un lisans sahibi David Keynes tahliye edildi. Pehlivan, Keynes'in "delillerin toplanması, kaçma şüphesinin bulunmaması ve etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanma ihtimali" gibi gerekçelerle yurt dışına çıkış yasağı verilerek tahliyesinin yapıldığını yazdı. Arka plan: Keynes, 9 Haziran'da İstanbul'a gelerek teslim olmuş, tutuklanmış ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak FE...Devamını Oku

10 Kas 2021

• Şifreli haberleşme uygulaması ByLock’un lisans sahibi David Keynes’in 9 Haziran’da İstanbul’da teslim olduğu, tutuklandığı ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak FETÖ'yle ilgili bilgi verdiği aktarıldı. Alpaslan Demir ismini ABD vatandaşlığı aldıktan sonra David Keynes olarak değiştiren şahıs hakkında “terör örgütüne üye olmak” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

29 Tem 2021

• Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi , 15 Temmuz darbe girişiminin ardından şifreli mesajlaşma uygulaması ByLock kullandığı gerekçesiyle tutuklanan Tekin Akgün’ün davasına ilişkin kararını açıkladı. Mahkeme, “şifreli iletişim aracı indirme ya da kullanmanın tek başına yasa dışı ya da suç teşkil edecek bir eyleme dâhil olunduğu konusunda tatmin edici bir delil oluşturmadığına" dikkat çekti.

22 Tem 2021