Berrak zihinler için yalın, zengin, bağımsız bir Türkçe dijital medya üyeliği.
Ücretsiz Kaydol →roman ile ilgili hikayeler
Son yıllarda Türkiye kıyılarına vuran İskandinav edebiyatı dalgası, hepimizi etkisi altına aldı. Aslında bu dalga yalnızca Türkiye'yi de etkilemedi. İskandinav edebiyatı, tarihi boyunca en fazla dile tercüme edildiği ve en çok ilgi gördüğü dönemlerden birini yaşıyor. Peki bu ilginin arkasında ne var?
11 Kasım'da 203. doğum gününü kutlayacağımız Fyodor Dostoyevski, modern insanın içsel çatışmalarının ve varoluş sancılarının derinliklerine inerek edebiyata eşsiz katkılarda bulunmuştur. Yeraltının yerlisi, yerüstünün yabancısı modern bireyi anlattığı "Yeraltından Notlar" (1864) ise yazarın külliyatında çok özel bir yer tutar.
İnsanlık hâlinin en karanlık yüzü şiddet, onunla karşılaşan herkesi, bir yandan kafasını çevirmeye bir yandan da gözünün içine bakmaya, yapabileceklerinin sınırlarıyla ilgili düşünmeye zorluyor. Dinden hukuka, edebiyattan felsefeye, sosyolojiden psikolojiye, şiddet üzerine kitaplardan bir seçki.
25 Eki 2024
06 Eki 2024
20 Eyl 2024
06 Eyl 2024
Raşel Meseri'nin, kızına moral olsun diye yazdığı sayfalar dolusu minik öyküden, ilginç anekdotlardan ve anlatı parçacıklarından kotardığı "Köpekbalıklarının Kayıp Şarkıları" ile başladığı edebiyat serüveni, özgün tarzını pekiştiren yapıtlarla devam ediyor. Meseri'nin beşinci romanı "Elsa Niego'nun Cenaze Alayı", fantazya ile gerçekleri, tarihsel olanla düşsel olanı başarıyla harmanlayan ilginç bir yapıt.
18 Ağu 2024
04 Ağu 2024
Edgü’nün edebiyatı, yazma eylemi üzerine sorular soran ve okurla birlikte bu soruları yanıtlamaya çalışan bir yazındır. Susmanın imkansızlığıyla, konuşmak ile anlatmak arasındaki gerilimle sıkça karşılaşırız orada.