Berrak zihinler için yalın, zengin, bağımsız bir Türkçe dijital medya üyeliği.
Ücretsiz Kaydol →Bülent Gökdemir
Hacettepe Üniversitesi İ.İ.B.F. İktisat Bölümü'nden lisans, aynı fakültede iktisat alanında yüksek lisansını tamamlayan Gökdemir, İngiltere'de Dundee Üniversitesi'nde Uluslararası Hukuk alanında yüksek lisans diplomasına, Hacettepe Üniversitesi İ.İ.B.F. Maliye Ana Bilim Dalı'nda doktora derecesine sahiptir. Uzun yıllar Rekabet Kurumu'nda başuzman olarak görev yapan Gökdemir, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nda Proje Yöneticiliği, TBMM'de Grup Danışmanlığı yapmıştır. ODTÜ'de yarı zamanlı öğretim görevlisi sıfatıyla rekabet, regülasyon ve dijital ekonomi konularında lisans dersleri vermiştir. Gökdemir'in yayımlanmış çok sayıda makale ve kitapları mevcuttur.
Canlılar, genomlarını neredeyse hatasız bir şekilde kopyalayabiliyor. Fakat genetik şifre sıfır hatayla kopyalansa, diğer bir ifadeyle sadakatsizlik olmasa kuvvetle muhtemel hiçbir canlı varlığını sürdüremeyecekti. İşte bu türden bir sadakatsizlik, yaşayan bir organizma olan şirketlere de lazım.
Teknoloji arenasında bir süredir yapay zeka fiyatlaması ve bu uygulamanın hukuki sonuçlarına ilişkin tartışmalar gündemi meşgul ediyor. Bazı rekabet otoriteleri, bu tip bir uygulamanın rekabet kurallarını ihlal edebileceğine dikkat çekiyor.
Şu aralar teknoloji gündeminin hararetle tartışılan konularından biri ABD Adalet Bakanlığı’nın açtığı davada mahkeme tarafından tekelleştiğine hükmedilen Google’ın mahkeme tarafından bölünüp bölünmeyeceği. Öte yandan Bakanlığın ilk yazılı değerlendirmesi, yapısal tedbir ihtimalinin o kadar da güçlü olmadığını gösteriyor.
ABD'de başkanlık yarışının sonucu ne olursa olsun küresel ödeme devleri Visa ve Mastercard’ı zor günler bekliyor.
Dev teknoloji şirketleri arasındaki yeni eğilim, rakiplerinin ya da potansiyel rakiplerinin kritik çalışanlarını transfer etmek. Bu davranış literatürde acqui-hire olarak anılıyor.