Berrak zihinler için yalın, zengin, bağımsız bir Türkçe dijital medya üyeliği.
Ücretsiz Kaydol →Soner Canko
İstanbul Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Soner Canko, aynı üniversitenin İktisat Fakültesi’nden yüksek lisansını ve doktora derecelerini aldı. Kariyerine 1990 yılında başlayan Canko, bir çok yerli ve çok uluslu şirkette çalıştıktan sonra 2011-2020 yılları arasında Bankalararası Kart Merkezi’nin genel müdürlüğü yaptı. Bu göreviyle birlikte Türkiye kartlı ödemeler pazarına yeni teknoloji ve hizmetler sunmaya odaklanan Canko, Türkiye’de banka kartları, Chip&PIN ve temassız ödemelerin gelişimi çalışmalarına liderlik yaptı. Türkiye’nin mobil dijital cüzdanı BKM Express ve Türkiye’nin Ödeme Yöntemi TROY markalarının hayata geçmesini sağlayarak, ekonominin kayıt altına alınması ve nakitsiz topluma geçmesi amaçlı çalışmalarda bulundu. Nisan 2020'de BKM'deki görevinden ayrılan Soner Canko, kurucu olduğu SC Yönetim & Danışmanlık çatısı altında finans ve teknoloji şirketlerine danışmanlık hizmetleri vermektedir. Türkiye’de finansal teknoloji alanında yaptığı çalışmalarla da tanınan Dr. Canko, • FinTech İstanbul, • Blockchain Türkiye, • Siber Güvenlik Türkiye, • Girişimci Kurumlar Türkiye platformlarında kurucu olarak görev almıştır.
2021'de girişim ekosistemi, tarihinin en yüksek yatırım faaliyetlerine tanık oldu. Küresel çapta 643 milyar dolarlık start-up yatırımı gerçekleşirken 2020’deki 335 milyar dolarlık hacmin neredeyse iki katına ulaşıldı.
Dijital girişimcinin geleneksel girişimciden farkı nedir Dijital girişimci olmanın avantajları nelerdir? Geleneksel girişimcilik sona mı erecek?
Günümüzde şirketler; değişen müşteri talepleri, iş yapma biçimleri, çalışan beklentileri ve hızla dönüşen teknolojiye uyum sağlamak zorunda. Aksi takdirde varlıkları tehlike altına girecek.
Dijital müşterilerin öncelikleri nelerdir? Müşteriler neden sizin ürününüzü tercih etmeli?
“Dijital emek” ve "dijital emekçi” kavramları süratle hayatımıza girerken bu kavramların, kamu ve hukuk dünyasında daha net tanımını yapmaya ihtiyacımız var.
Mesajlaşma, kredi çekme, alışveriş yapma ve sosyal medyada dolaşma gibi birçok özelliği tek bir çatı altında buluşturan süper uygulamalar, dijitalleşme adımlarımızda bir sonraki evre mi?
Dijital paranın geçmişi, 1990'ların sonuna dayansa da gerçek dijital para, sadece 10 yıllık bir geçmişe sahip. Şu anda kripto para olarak adlandırılan bu sınıfın içinde CBCD’ler, NFT’ler, coin'ler ve token'lar var.
"Teknolojinin nimetlerinden” hangi oranda yararlanıyoruz? Akıllı cihazlarımızı doğru kullanıyor muyuz? Sanal dünyanın bağımlısı mı olduk?
Kişisel verilerinizi, "Bu bilgiyi versem bana zarar gelmez," düşüncesiyle paylaşırken bir daha düşünün. Pandemi döneminde dijitalleşmenin hızlanması, sosyal mühendislik saldırılarını artırdı.
Geçtiğimiz hafta açıklanan Orta Vadeli Program’da dijital para vurgusu net bir şekilde yapılırken Dijital TL çalışmalarının birinci faz ve geniş katılımlı ileri aşama testlerle devam edeceğini öğrendik.