travma ile ilgili hikayeler

PsikeartPsikeart

HİKAYE

Toplumsal travma sonrası yas süreci

Hak ihlallerinin, kolektif travmaların ve politik çatışmaların en çok yaşandığı ülkeler, travma psikolojisi literatürüne de en az katkının yapıldığı ülkeler.

Ceylan Akgün

·

19 Nis 2023

toplumsal-travma-sonrasi-yas-sureci-1
Okul ve sınıflar içinde güvenli, katılımcı ve eşitlikçi öğrenme ortamları bireylerin yaşanılan travma etkileriyle baş etmelerinde ve yaşam boyu ihtiyaç duyulan dayanıklılığı geliştirmelerinde önemli role sahip. Sosyal Duygusal Öğrenme Akademisi işbirliği ile Travmaya Duyarlı Sınıf İkliminde Sosyal Duygusal Öğrenmenin Rolü etkinliğinde bir araya gelerek sınıf iklimini travma durumunu gözeterek nasıl yeniden inşa edebileceğimizi tartışmak üzere buluştuk. Çeşitli temalar ...Devamını Oku

14 Nis 2023

Aposto P.S.Aposto P.S.

HİKAYE

Dünya İçin Bir İnisiyatifi

Afet sonrası süreçte çocukların temel ihtiyaçları karşılandıktan sonra toplumsal ve bireysel gelişimlerini destekleme amaçlı çalışmalar ön plana çıkacak. Bu çalışmalarda, çocukların kendilerini ifade edebilecekleri mekânların ve iletişim yollarının oluşturulması ve çocukların psikososyal gelişimlerinin önceliklendirilmesi önem taşıyor.

08 Mar 2023

dunya-icin-bir-inisiyatifi

HİKAYE

Psikolojik ilk yardım neden önemli?

PİY, öğretmenler, çocuklar ve bakım verenler için önemli.

24 Şub 2023

psikolojik-ilk-yardim-neden-onemli
Nesiller boyu acı

Kuşak travmalarıyla yaşamak

14 Ağu 2022

nesiller-boyu-aci
20'lik20'lik

HİKAYE

Yangın Yerinde Şiirle Şifa

"Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanı sağlık krizi, ekonomik kriz, mülteci krizi ve iklim kriziyle, hem bireysel hem de kolektif boyutta travmalarla çevrelenmişken; gözlerimizi açıp harekete geçme zamanının çoktan geldiği aşikar."

22 Eki 2021

yangin-yerinde-siirle-sifa
• İyileşme Çizimleri’nin yaratıcısı Melis Berk ve hepimize iyi gelen çizimleri “Hayatta kalana inanıyorum.” “Mağdur değilim, kurban değilim. Hayattayım.” “Kendimi korumayı öğreniyorum.” Bu sloganlar İyileşme Çizimleri ’nin yaratıcısı Melis Berk ’in çizimlerinden. Üretimlerini, “Cinsel şiddetten, duygusal şiddetten, fiziksel şiddetten iyileşme üzerine kuir , vegan ve feminist çizimler” şeklinde tanımlayan Melis, Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bö...Devamını Oku

18 Nis 2021