Berrak zihinler için yalın, zengin, bağımsız bir Türkçe dijital medya üyeliği.
Ücretsiz Kaydol →Paul Benjamin Osterlund
Serbest gazeteci ve yazar. 14 yıldır İstanbul’da yaşayan Osterlund, kendini “şehir gezgini ve tutkulu bir gurbetçi İstanbullu” olarak tanımlıyor.
Asla uyumayan İstanbul’da, tıpkı şehir gibi "uyanık" olan mekanların başında çorbacılar geliyor. Gündüz gözüyle Kasımpaşa’dan yola çıkıp, günü Karaköy’de noktalıyoruz. Hangi vakitte, hangi mekanda, hangi çorba içilmeli sorularını peş peşe sıralıyoruz.
Diyarbakır'dan İstanbul'a, her yörede farklı usulde yapılan lahmacunun "ulusal yemek" olma potansiyelini tartışmaya açmak cazip gelse de uzak durmaya karar veriyoruz. İyi lahmacunun izinde şehirdeki favori duraklarımızı geziyor, işin inceliklerini ustalarından dinliyoruz.
Şehir mutfağı denilince pek de akla gelmeyen büfe kültürü, İstanbul'un mutfak kimliğinde nasıl bir rol üstleniyor? Yanıtı, kültleşen mekanlar ve yemekler üzerinden arıyoruz.
Güneydoğu Anadolu mutfağının İstanbul'daki merkez noktası Güngören'den, namıdiğer Küçük Antep'ten tadı damakta kalan yemekler ve zihin açan sohbetler.
This isn't a food critic's guide to dining in Kurtuluş. It's a guide to understanding Kurtuluş through the eyes of the locals who keep the pots boiling in the neighborhood.
Bu, bir yemek yazarından Kurtuluş’ta yeme içme rehberi değil. Kurtuluş’u, mahallede ocağın altını yakanlar ve komşuluk üzerinden okuma kılavuzu.
Güneydoğu Anadolu'nun inatçı şarap üreticileri için şarap, bir hobiden ya da geçim kaynağından çok daha fazlası; kültür, toprak, geçmiş ve gelecek.